Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 3Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 3
Elektrosztatikus porfestés

Közismert nevén szinterezés vagy porszórás egy olyan technológia melynek során a tárgyak felületét egyenletes, műanyag bevonattal látják el. Napjainkban a tárgyaknak nem csupán a funkcionális hanem az esztétikai igényeknek valamint az időállóságnak is meg kell felelni. A különféle fémből készült termékeket nem csak azért festik be, hogy valamilyen színe legyen, hanem azért is, hogy ne tudjon korrodálódni. Ennek a feladatnak a legesztétikusabb, legkorszerűbb, és a legolcsóbb kivitelezési lehetősége a szinterezés, főleg ha tömegtermelésről van szó.

Az eljárás lényege az, hogy először zsírtalanítjuk a fémtárgyat majd a finom porrá őrölt, színezett műgyantát (így már porfesték a neve) egy speciális elektrosztatikus porfestő pisztollyal ráfújjuk a felületre, és mivel a megfelelően adalékolt porfesték statikusan tölthető, hideg fémre is rátapad a por, ezután a munkadarabok bekerülnek a beégetőkemencébe ahol térhálósodik a porfesték, és ezzel elkészült a műanyag bevonat. Ez az elektrosztatikus porszórás.

A porfestés a fémtömegcikk-gyártásban szinte teljesen kiszorította az oldószeres, azaz a nedvesbázisú festékkel történő felületbevonást. Ezért és egyéb gazdasági tényezők hatására, az utóbbi néhány év folyamán jelentős igénynövekedés tapasztalható e technológia iránt. Cégünk a legkorszerűbb berendezéseket vásárolta meg. Porfestő kemencéink méretei: